Suppe lavet på grøntsager fra gården, links, persille

Det kan du opleve på Seerupgaard

Her finder du information om, hvordan I kan få fingre i varerne fra Seerupgaard og hvornår I kan kigge forbi til events på gården eller møde os til events i byen. 

På Seerupgaard dyrker vi økologiske grøntsager, krydderurter og blomster på friland. Vi har bier og økologiske høns. Og så arbejder vi med madglæde og madoplevelser i marken.

 • Se sæsonens varer og bestil dem på Økoglad.dk. Du vælger, hvilket Økoskab du vil have din ordre leveret til. Bemærk at varerne skal bestilles på Økoglad.dk inden tirsdag aften, midnat, for levering førstkommende fredag. Varerne bliver så høstet torsdag og leveret fredag til det af Økoskabene i Storkøbenhavn, som du vælger når du bestiller. Du modtager en kode på sms og mail når din ordre er leveret – og så kan du gå forbi Økoskabet, og hente varerne, når det passer dig, fredag eller lørdag. Varerne står køligt og beskyttet så længe.
 • Har du lyst at nyde marken i ro og fred og høste af blomster, urter, bladkål og kartofler i hverdagene? Så vil det måske have interesse at blive høst-selv medlem på Seerupgaard. Skriv en mail til Neel på kontakt@seerupgaard.dk for at høre mere.
 • Deltag i sæsonens arrangementer på Seerupgaard:

Åbningstider og Arrangementer

Gårdbutikken og gårdcaféen åbner til særlige lejligheder i 2023:

Økologisk Høstmarked – Søndag den 3. September kl.11-16:

Kom ud og oplev vores økologiske gartneri!

 • Høst dine egne kartofler af røde, gule og blå sorter.
 • Kom med i grønkålsmarken og høst selv både rød, violet og grøn grønkål til at lave jeres egne grønkålschips. I kan få kokkens opskrift med hjem.
 • Gå på opdagelse i urtehaven og find de krydderurter der smager af lakrids… Høst en buket og tag de smukke farver og skønne dufte med hjem.
 • Høst en buket blomster i marken.
 • Kig forbi i børnenes bod og hent en bondegårdsbingoseddel og en pixibog til mindste eller måske årets Øko-tatovering?
 • Nyd nogle gode timer sammen på terrassen, med udsigt til markerne, mens I nyder et stykke kage, en friskbagt bolle eller en kop friskristet Farmers Blend kaffe fra Risteriet.

Golden Days Festival på Seerupgaard til dette års økologiske høstmarked:

Københavns Kulturhistoriske festival har i år temaet Golden Days på landet.

 • Derfor vil I kl.13 kunne høre med på en fortælling om Hollænderbønderne og deres produktion på Amager, som den var engang, når Søren Mentz fra Amagermuseet kommer forbi gården. Amagermuseet tager nogle af de gamle markredskaber og amagerdragter med til Høstmarkedet. Men ikke de Amagerdragter I måske har set billeder af – festdragterne. De tager nemlig det gamle arbejdstøj med, som I kan få lov at høre om og mærke på.
 • Kl.14.15 inviterer Neel med på en smagetur i marken, hvor I vil kunne høre om hvordan Seerupgaard er bygget på traditionen for grøntsagsdyrkning i Neels familie, der har aner tilbage til Hollænderne, der kom til Amager i 1521. Neel vil undervejs fortælle hvordan idéen om et lille økologisk gartneri på Amager udviklede sig til, at der nu er bygget et nyt logistiksystem til fødevarer, nemlig Økoskabet. Undervejs på turen rundt i marken smager vi på nogle af de sjove, mærkelige varer  vi dyrker til Københavnske restauranter.

Vi glæder os til at vise jer, hvor store græskarplanterne er blevet, og hvor lækkert de små bladfennikelfrø smager, når man spiser dem friske ude i urtehaven.

Kig ind i gårdcaféen og tag en kop kaffe, te, kakao eller lemonade med ud på terrassen eller ud på en bænk i marken eller i drivhuset og nyd livet mellem planterne.

Mød os på marken eller i grøntboden, der vil være fyldt med friskhøstede grøntsager, urter & frugt.

Vi får også besøg af vores kollega Bo, fra Selsø Øko, en lille gård ved Skibby. Bo sælger til daglig sine marmelader og chutneys lavet på bær og grønt fra gården via Økoglad.dk. Til vores økologiske høstmarked kan I møde ham i marmeladeboden på Seerupgaard til en snak om økologisk bærproduktion og meget mere. Bo holder også nogle få økologiske udegrise på hans gård. Så I kan høre høre lidt om småskala produktion med udegrise, og købe nogle frankfurtere med hjem fra Bo’s produktion.

Den første weekend i september er vi mange øko-kollegaer rundt omkring i landet, der inviterer børn og voksne inden for til oplevelser og gode snakke, så I kan se, høre og smage, hvad økologien betyder for livet i marken og for os. I kan finde programmerne for de forskellige høstmarkeder i hele landet her på Økologisk Landsforenings hjemmeside: Økologisk Høstmarked 2023 

Sæt kryds i kalenderen, tag gummirøjserne og et par høsthandsker på, og kom ud og besøg os.

Græskardage på Seerupgaard 2023

Vi har ikke fastlagt endeligt hvilken weekend det bliver… Men det bliver slut september/ start oktober. For vi skal jo nå at høste alle græskarrene inden nattefrosten kommer 🙂

Vi glæder os til igen at holde græskardage. Der bliver traditionen tro mad, kage og andre gode sager. Alt sammen med temaet GRÆSKAR! Vi laver græskarværksted, så der kan skæres græskarlygter til at tage med hjem, og man kan høste sit eget græskar ude på marken.

Vi melder datoerne for græskarweekenden ud på både Seerupgaard’s og Økoglad.dk’s instagram, facebook og nyhedsbrev, når vi kender dem 🙂 Vi glæder os til endnu en sjov weekend i græskarmarkerne sammen med jer.

Private arrangementer, smageture i marken, skoleklasser, kokkeworkshops, møder i det grønne, frokoster…

Vil I høre nærmere om hvilke typer arrangementer vi holder, på marken, i caféen eller i køkkenet, så skriv til os på kontakt@seerupgaard.dk eller ring til Neel på tlf. 28867435.

Levering til restauranter

Vi leverer friskhøstede varer til restauranter i København hver tirsdag og fredag. Øvrige ugedage kan der arrangeres afhentning af varer på Seerupgaard. Hvis I ønsker at modtage en liste over, hvad vi dyrker og snakke om et samarbejde, skriv til kontakt@seerupgaard.dk. Eller ring til Neel på tlf. 28867435.