Suppe lavet på grøntsager fra gården, links, persille

Det kan du opleve på Seerupgaard

Her finder du information om sæsonen, hvor I kan bestille vores varer og hvilke arrangementer du kan deltage i her på Seerupgaard i 2021 – vi glæder os til at se dig 🙂

På Seerupgaard dyrker vi økologiske grøntsager, krydderurter og blomster på friland. Vi har økologiske høns, i et mobilt hønsehus, der har adgang til grøntsager, kløvergræs og urter. Det giver en dejlig farve og smag til æggene. Og så arbejder vi med madglæde og madoplevelser i marken.

Økoskabet.dk

Se sæsonens varer på Økoskabet.dk.

Vælg først hvilket Økoskab I vil hente varerne fra. Vælg afhentningsdag og derefter vælg blandt sæsonens varer.

Bestil senest kl.23.59 to dage før I ønsker at hente varerne, så jeres varer kan komme på høstlisten. Dvs. hvis I vil hente varer i et Økoskab en onsdag, så skal der bestilles senest mandag aften kl.23.59. I får en mail og en sms på afhentningsdagen, når vi har høstet og pakket, og jeres varer er klar til afhentning i det Økoskab I har valgt.  Derefter kan I hente varerne, når det passer jer i løbet af dagen og aftenen. Varerne står beskyttet i aflåste skuffer i en passende temperatur, indtil I kommer forbi og bruger den kode I har modtaget på sms og mail, til at åbne Økoskabet og hente jeres friske varer.

Økoskabet er altså en mulighed for at bestille varer fra gang til gang, og vælge mellem sæsonens varer.

I 2021 er der flere Økoskabe på vej. Ind til videre står der et Økoskab på Seerupgaard, ved Frederiksberg centret, Nørrebro Bycenter og i Carlsbergbyen ved både Franciska Clausens Plads og Seksløberen.

Gårdbutikken er åben hver torsdag kl.14-18 fra juni til november

Alle er velkomne i gårdbutikken. Det er hver torsdag kl.14-18. I gårdbutikken finder I sæsonens varer, der er friskbrygget kaffe & te, saft, hjemmebagte boller og kage fra vores gårdkøkken. I kan også hente en is i gårdbutikken og gå en tur ud over marken og kigge på alle de forskellige planter. Vi sælger æg, grøntsager, blomster og krydderurter. Det er også i gårdbutikken at I finder vores koldpressede honning og så er der også spændende produkter fra en række andre lokale, økologiske producenter.

Sæsonmedlemskab 2021

Hent friskhøstede varer, og høst selv af krydderurter og blomster på marken hver torsdag  i højsæsonen. På økoskabet.dk kan alle gå ind og bestille de enkelte varer, fra dag til dag. Det skal man ikke være medlem for at gøre. Et sæsonmedlemskab er noget andet. Det kan være for jer der gerne vil spise flere, lokale økologiske grøntsager, jer der gerne vil være en del af et lille gartneri og komme tæt på de fødevarer I spiser, og inspireres til at spise flere forskellige slags grønt og urter. I kan nyde markens glæder og opleve, hvordan marken udvikler sig med sæsonen. Det er et lille pusterum hver torsdag, hvor I kan tage en god lille tur ud på grøntsagsmarken, plukke blomster, binde nogle bundter krydderurter og ta’ duft, smag og farver med hjem til køkkenet. I er også velkommen til at sætte jer på terrassen eller ude på marken og nyde livet. 

Sæsonmedlemmer får hver uge i højsæsonen en mail med en liste over, hvilke grøntsager vi høster til dem, den kommende torsdag, en opskrift  og tips til inspiration til at bruge ugens grøntsager.

Torsdag morgen høster vi grøntsagerne. Fra kl.14-18 kan grøntsagerne afhentes i gårdbutikken og sæsonmedlemmer kan frit høste selv af krydderurter og blomster i marken og højbedene. Hvis man ikke lige kan nå forbi og hente grøntsagerne inden kl. 18, så pakker vi grøntsagerne og stiller klar til, at de kan afhentes senere.

Højsæsonen og Sæsonmedlemskab 2021 går fra uge 23 til uge 47. Så sæsonen er allerede godt i gang. Men I kan stadig nå at være med. Skriv en sms til Neel på tlf. 28867435 eller en mail til kontakt@seerupgaard.dk hvis I har lyst at starte her midt i sæsonen. Så får en pris, der passer til det antal uger, I er med. I kan også kigge forbi, når gårdbutikken har åbent for alle om torsdagen kl.14-18. Så kan I se marken og få en snak med os om hvad sæsonmedlemskabet indeholder.

I kan læse mere om sæsonmedlemskab her: Seerupgaards webbutik

Sæsonarrangementer 2021

Vi genoptager vores sæsonarrangementer i 2021 og gør ekstra brug af arealerne på markerne, og holder arrangementer tilpasset til at være udendøre og nyde luften.

Vi åbner marken til en række forskellige arrangementer på Seerupgaard hvert år. Hold øje med siden her eller på vores Facebook-side og instagram, så er du opdateret, når vi er. I kan også tilmelde jer nyhedsbrevet her på siden. Vi sender nyhedsbrev ud nogle gange om året. Vi holder øje med myndighedernes anbefalinger og laver arrangementerne derefter.

Private rundvisninger, smageture og frokoster i 2021

Arrangementer for private, familier, skoler, restauranter, foreninger eller firmaer, med fx rundvisning, madoplevelser eller arbejdsdage med lidt anderledes rammer kan aftales ved at ringe til Neel på tlf. 28867435 eller skrive til kontakt@seerupgaard.dk. Vi er gået i gang med at tage i mod reserveringer og aftale datoer på fx smageture i marken eller frokoster i marken for sommer, efterår og vinter 2021.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anbefalinger, så hvis et arrangement ikke kan afholdes inden for de rammer, når tiden kommer, så aflyser eller om-booker vi uden det koster noget.

Det sker på Seerupgaard i 2021:

Juni til November: 

Gårdbutikken er åben hver torsdag kl.14-18 fra 10. juni – 25. november 

August:

8. august kl.10-15: Grønt marked på Refshaleøen

Vi kommer til Refshaleøen med sæsonens varer. Grønt Marked  handler om lokale fødevarer fra os små producenter. Her kan I møde os og vores gode kollegaer fra oplandet til København – og, ikke mindst, få vores varer med hjem til køkkenet.

Læs mere om Grønt Marked her.

26.8.-28.8. Copenhagen Cooking : De små chefkokke går i marken!

Vi deltager i Copenhagen Cooking med et arrangement, hvor det er de små chefkokke, der går i marken!  Vi tager børnene med på en tur i marken, hvor de bruger deres sanser og smager på urter, grønt og blomster. Børnene høster selv undervejs og samler sammen til at kunne lave mad hjemme i jeres eget køkken. Vi har lavet en børnevenlig opskrift med illustrationer og let læselig tekst, så børnene både kan høste varerne og agere chefkokke  – og så kan I sammen smage på børnenes høst.

 

September:

3. september kl.12-19 : Torvehallernes Jubilæumsmarked på Israels Plads. 

Vi deltager i torvehallernes 10 års jubilæum på Israels Plads. Vi høster en masse gode grøntsager, urter og blomster til boden, hvor der også kan hentes smagsprøver og spændende opskrifter til sæsonens varer.

19. september: Åbent Landbrug  

Vi deltager i det landsdækkende Åbent Landbrug program. Kom med på rundvisning på Seerupgaard. INFO OM BILLETTER: ARRANGEMENTET ER UDSOLGT. Vi har weekendåbent på gården igen til græskardagene i oktober –  og ellers hver torsdag kl.14-18 til og med november.

Oktober:

9.-10. oktober er der Græskardage

Vi glæder os til igen at holde græskardage. Der bliver mad, kage og andre gode sager. Alt sammen med temaet GRÆSKAR! Hvis myndighederne tillader det, laver vi igen græskarværksted, så der kan skæres græskarlamper til at tage med hjem.

Tidligere arrangementer på Seerupgaard:

(Her kan I se eksempler på nogle af de typer arrangementer vi afholder på gården).

Hønsefester og græskardage i oktober 2020 kunne ikke afholdes som planlagt. Vi håber det bliver muligt i 2021.

Til jer der ikke fik brugt jeres hønsefestbilletter i 2020, så kan I bruge jeres billetter til kaffe & kage når vi har åbent i gårdbutikken og caféen. Det er hver torsdag kl.14-18 fra juni til november 2021. I kan også bruge jeres kaffe & kage-billetter til efterårets græskardage, 9.-10. oktober 2021. Kontakt os på kontakt@seerupgaard.dk hvis I har spørgsmål. Vi glæder os til at servere jeres længe ventede kaffe, saft & kage for jer.

 

Julemarked på Seerupgaard. d. 14 & 15. December 2019

Vi holdt julemarked på Seerupgaard, med masser af hygge og lækkerier. Der var økologiske juletræer og kreative aktiviteter og lokale kunsthåndværkere havde stillet boder op.

Græskar dag på Seerupgaard. d. 13. Oktober 2019.

En græskarfest for unge som gamle med græskar på marken, græskar til at skære i, græskar til at spise og meget mere græskar.

Økologisk Høstmarked på Seerupgaard d. 31 august – 1. september 2019.

Middag i marken med Thomas Rode fra RigtigMad.dk 27. august 2019.

En middag i marken med Seerupgaard og Thomas Rode, tidligere chefkok på Kong Hans og meget mere, serverede en overdådig middag med årstidens friske grøntsager.

Jeanette Rasmussen, der er gartner på Seerupgaard, og har en baggrund som sous-chef på Restaurant Alchemist, sørgede for sammen med Thomas Rode, at sammensætte en menu fyldt med smagseksplosioner, grønne overraskelser og friske råvarer. Maden var en blanding af frisk grønt fra marken og lækre proteiner fra https://www.RigtigMad.dk , som Thomas er en del af.

Den fire-retters middag blev serveret midt i Seerupgaards grønt- og blomstermarker, der stod i smuk sensommerflor.